OiRA

OiRA - OCENJEVANJE TVEGANJA

Spletna aplikacija je interaktivno orodje, namenjeno ocenjevanju tveganja v posameznih gospodarskih dejavnostih. Je brezplačno, enostavno za uporabo ter namenjeno predvsem mikro in malim podjetjem.

Projekt je bil s strani Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu s sedežem v Bilbao-u predstavljen leta 2011. Republika Slovenija je k projektu pristopila s podpisom memoranduma leta 2012. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je s tem prevzelo vlogo skrbnika projekta. V projekt so vključeni tudi socialni partnerji.

Orodje OiRA je dinamično orodje, ki se lahko spreminja skladno s spremembo zakonodaje ali zaradi drugih okoliščin na področju varnosti in zdravja pri delu.

Za lažjo uporabo je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravilo navodila v obliki  Vodnika po spletnem interaktivnem orodju OiRA.

Več o projektu OiRA si lahko ogledate tudi na straneh, ki jih je pripravila Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu v sodelovanju z nacionalnimi partnerji OiRA skupnosti.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je s sodelovanjem socialnih partnerjev* do sedaj razvilo OiRA orodja za naslednje gospodarske dejavnosti:

Frizerski saloni

Frizerski saloni

Spletno aplikacijo za ocenjevanje tveganj v frizerskih salonih je pripravilo Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Sindikatom obrti in podjetništva.

EU OSHA je v sodelovanju s socialnima partnerjema coiffureEU in UniEuopa pripravila kratko videlo predstavitev o tem, kako je mogoče  zmanjšati tveganja pri delu v frizerskem salonu s pomočjo spletnega orodja za ocenjevanje tveganja OiRA. Video predstavitev ima slovenske podnaslove.

Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava