OiRA

  OiRA - OCENJEVANJE TVEGANJA

Spletna aplikacija je interaktivno orodje, namenjeno ocenjevanju tveganja v posameznih gospodarskih dejavnostih. Je brezplačno, enostavno za uporabo ter namenjeno predvsem mikro in malim podjetjem. 

Projekt je bil s strani Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu s sedežem v Bilbao-u predstavljen leta 2011. Republika Slovenija je k projektu pristopila s podpisom memoranduma leta 2012. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je s tem prevzelo vlogo skrbnika projekta. V projekt so vključeni tudi socialni partnerji.

Orodje OiRA je dinamično orodje, ki se lahko spreminja skladno s spremembo zakonodaje ali zaradi drugih okoliščin na področju varnosti in zdravja pri delu.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je s sodelovanjem socialnih partnerjev* do sedaj razvilo OiRA orodja za naslednje gospodarske dejavnosti: 

Avtoserviser

avtoserviser
Spletno aplikacijo za ocenjevanje tveganj v avtomobilskih servisih je pripravilo Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije v sodelovanju z  Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Sindikatom obrti in podjetništve.

Mesar

 mesar
Spletno aplikacijo za ocenjevanje tveganj v mesnicah in klavnicah je pripravila Podjetniško trgovska zbornica v sodelovanju z  Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Sindikatom obrti in podjetništve.

Slikopleskar/črkoslikar/fasader

slikopleskar
Spletno aplikacijo za ocenjevanje tveganj pri slikopleskarstvu/črkoslikarstvu/fasaderstvu je pripravilo Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije v sodelovanju z  Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Sindikatom obrti in podjetništve.

Pekarne

Pek
Spletno aplikacijo za ocenjevanje tveganj v pekarnah je pripravila  Podjetniško trgovska zbornica v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje SlovenijeSindikatom delavcev trgovine Slovenije in Sindikatom obrti in podjetništve.

Prodajalne

Prodajalne
Spletno aplikacijo za ocenjevanje tveganj v prodajalnah (za pultom) je pripravila Podjetniško trgovska zbornica, v sodelovanju  z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Sindikatom delavcev trgovine Slovenije in Sindikatom obrti in podjetništva.

Cestni transport

Cestni transport
Spletno aplikacijo za ocenjevanje tveganj v cestnem transportu je pripravilo Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Sindikatom obrti in podjetništva.

* Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ne odgovarja za vsebino tistih orodij OiRA, ki so jih razvili socialni partnerji in druge organizacije.

Iskanje po strani

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 
Prijavite se na obveščanjePrijava