Natečaj za dokumentarne filme o delu

16.03.2022

EU-OSHA že od leta 2009 podeljuje nagrade Zdravo delovno okolje za dokumentarne filme na témo človeka v spreminjajoče se svetu dela. Zaželeno je, da filmi obravnavajo vplive političnih in gospodarskih sprememb na naše delo in življenje ali z delom povezane tematike, kot so obstoječa in nova tveganja na delovnem mestu.

Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) podeljuje nagrade v sklopu ene od kategorij na festivalu dokumentarnega filma Doclisboa, ki vsako leto poteka v Lizboni (Portugalska) in je del kreativnega partnerstva med sedmimi ključnimi evropskimi festivali dokumentarnega filma, imenovanega Doc Alliance. Med letoma 2009 in 2019 se je omenjena nagrada podeljevala na mednarodnem festivalu dokumentarnega in animiranega filma v Leipzigu.

Rok za prijavo dokumentarnih filmov, ki se bodo potegovali za nagrado Zdravo delovno okolje 2022, se izteče 31. maja 2022.

Nagrada bo podeljena med 20. festivalom Doclisboa, ki bo potekal od 6. do 16. oktobra 2022.

Denarni del nagrade znaša 5.000 EUR, poleg tega pa EU-OSHA poskrbi tudi za podnaslavljanje zmagovalnih filmov v več evropskih jezikov, ki so nato namenjeni razširjanju preko mreže nacionalnih informacijskih točk EU-OSHA v državah članicah EU in drugih evropskih državah.

Oglejte si seznam lanskih kandidatov za nagrado Zdravo delovno okolje 2021 in seznam dosedanjih prejemnikov nagrade.

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava