Spletni seminar Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih

26.10.2021

V okviru evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta bo MDDSZ organiziralo spletni seminar Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih (11. 11. 2021, 13.00-15.20).

Iz analize Nacionalnega inštituta za javno zdravje izhaja, da so kostno-mišična obolenja in duševne stresne motnje, povezane z delom, že desetletja glavni vzrok zdravstvenega absentizma, dolgotrajne odsotnosti z dela, delovne invalidnosti in prezgodnjega upokojevanja delavcev. Analiza stanja kaže, da se njuna pojavnost v Sloveniji iz leta v leto povečuje, prav tako se zaradi njiju podaljšuje povprečno trajanje posamezne bolniške odsotnosti.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite spletnega seminarja Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih. Na njem bo gospa izredna profesorica dr. Simona Šarotar Žižek predstavila model ravnanja s starejšimi zaposlenimi v digitalni dobi, vključno z obvladovanjem psihosocialnih dejavnikov tveganja za starejše zaposlene, medtem ko bo gospod redni profesor dr. Zvone Balantič predaval o ergonomiji na delovnem mestu v luči staranja zaposlenih ter predstavil tudi strategijo ergonomskih izboljšav. Program je na voljo tu.

Spletni seminar je namenjen zlasti delodajalcem in delavcem, pa tudi strokovnim delavcem za varnost pri delu, izvajalcem medicine dela, kadrovskim delavcem, delavskim zaupnikom za varnost in zdravje pri delu ter vsem, ki jih zanimata ergonomija na delovnem mestu in ravnanje s starejšimi zaposlenimi.

Kotizacije ni. Spletni seminar je brezplačen. Prijave bomo zbirali do ponedeljka, 8. novembra 2021, na naslednji spletni povezavi: https://form.jotform.com/212941991844364

  

Vljudno vabljeni!

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava