Življenje, delo in covid-19

15.02.2021

Kako pandemija vpliva na življenjske in delovne pogoje v EU in Sloveniji? Vabimo vas, da sodelujte v Eurofound-ovi anonimni anketi in prispevajte k boljšemu razumevanju tega pomembnega vprašanja.

Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) proučuje vpliv pandemije na kvaliteto življenjskih in delovnih razmer v EU s pomočjo ankete Življenje, delo in covid-19.

Prvo anketiranje je v EU potekalo aprila 2020. Opozorilo je na prisotnost čustvene stiske, zaskrbljenosti zaradi finančnega stanja in nizke stopnje zaupanja v institucije. Drugo anketiranje, ki je potekalo julija 2020, je pokazalo, da se je zaradi podpornih ukrepov zaskrbljenost med ljudmi nekoliko zmanjšala, povečale pa so se razlike med državami in neenakosti med ljudmi. Poročilo »Living, working and COVID-19«, v katerem Eurofound analizira rezultate obeh anket, namenja precejšnjo pozornost tudi bliskovitemu širjenju dela na daljavo in njegovim pozitivnim ter negativnim platem.

Danes, 15. februarja 2021, je Eurofound pričel z novim, tretjim valom anketiranja, v katerega so vključena tudi vprašanja o cepljenju in kakovosti ter dostopnosti javnih storitev med pandemijo. Vabimo vas, da sodelujete v anonimni anketi Življenje, delo in covid-19 ter na ta način prispevate k boljšemu razumevanju posledic pandemije za življenjske in delovne pogoje v EU in Sloveniji.

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava