Spletni seminar »Naredimo delo na domu varno in zdravju prijazno«

12.01.2021

Delo na domu je eden ključnih ukrepov za omejevanje širjenja bolezni covid-19. Poskrbimo, da bo čim bolj varno in zdravju prijazno.

Spletni seminar »Naredimo delo na domu varno in zdravju prijazno«

Delo na domu je eden ključnih ukrepov za omejevanje širjenja bolezni covid-19. Poskrbimo, da bo čim bolj varno in zdravju prijazno.

V sedanjih razmerah epidemije bolezni covid-19 številni delavci delajo od doma. EU-OSHA opozarja, da delo od doma zmanjšuje širjenje okužbe, vendar pa na drugi strani telesna nedejavnost in dolga obdobja neprekinjenega sedenja povečujejo tveganje za nastanek kostno-mišičnih obolenj in drugih zdravstvenih težav, kot sta sladkorna bolezen in debelost. Poleg tega delo v osamitvi in zabrisane meje med službenim ter zasebnim življenjem negativno vplivajo na duševno zdravje delavcev. To so razlogi, zaradi katerih evropska kampanja Zdravo delovno okolje 2020–2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta namenja posebno pozornost zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu na domu.

Združenje medicine dela, prometa in športa ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru prej omenjene kampanje organizirata spletni seminar »Naredimo delo na domu varno in zdravju prijazno«, ki bo potekal preko videokonferenčne platforme Zoom v sredo, 3. februarja 2021, s pričetkom ob 13.00.

Prvi spletni seminar je namenjen zlasti zdravnikom, specialistom medicine dela, prometa in športa, varnostnim inženirjem, kadrovskim delavcem, delodajalcem in vsem tistim, ki jih zanimajo vprašanja zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu za delavce, ki delo opravljajo na domu. Organizatorja bosta spomladi izvedla drugi spletni seminar, ki bo namenjen delavcem, ki delajo na domu.

Program seminarja je objavljen tu.

Spletni naslov za prijavo na seminar je: https://www.1ka.si/a/320783

Obenem vas vabimo, da si ogledate uporabniku prijazno podatkovno zbirko EU-OSHA, ki vključuje vrsto praktičnih orodij in smernic, namenjenih lažjemu ocenjevanju in obvladovanju tveganj za razvoj kostno-mišičnih obolenj v zvezi z delom na domu, pripravljenih na ravni EU in nacionalnih ravneh.

Vljudno vabljeni!

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava