Mednarodna konferenca »STOP raku v zvezi z delom«

18.12.2020

Za obvladovanje širokega spektra tveganj, povezanih z rakotvornimi snovmi, je potrebno razviti lahko razumljiva in uporabna orodja.

V okviru nemškega predsedstva Svetu EU je 9. in 10. novembra 2020 potekala mednarodna konferenca »STOP raku v zvezi z delom«. Zaradi epidemioloških razmer sta morala organizatorja, to sta bila nemško Zvezno ministrstvo za delo in socialne zadeve ter Zvezni inštitut za varnost in zdravje pri delu (BAuA), konferenco preseliti na splet.

Stefan Olsson, direktor Generalnega direktorata za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje pri Evropski komisiji, je izjavil, da je simbolični pomen tega dogodka izjemen. Kaže namreč na skoraj edinstveno skupno zavezanost vseh partnerjev – Evropske komisije, Evropskega parlamenta, EU agencij, držav članic in socialnih partnerjev, da nadaljujejo zavzet boj proti poklicnemu raku. Zato morajo imeti ta prizadevanja osrednjo mesto tudi v prihodnjem strateškem okviru EU za varnost in zdravje pri delu.

BAuA je na svoji spletni strani objavila program, PowerPoint predstavitve, video posnetek plenarnega zasedanja konference ter zaključke konference. Gradivo je na voljo v nemškem in angleškem jeziku.

Za obvladovanje širokega spektra tveganj, povezanih z rakotvornimi snovmi, je potrebno razviti lahko razumljiva in uporabna orodja. Na tem področju je vloga Časovnega načrta za opuščanje rabe rakotvornih snovi na delovnem mestu (ang. »Roadmap on Carcinogens«) ključna.

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava