Priprava novega strateškega okvira EU na področju varnosti in zdravja pri delu za obdobje 2021–2027

10.11.2020

Sodelovanje v javnem posvetovanju o načrtu Evropske komisije je mogoče do 26. 11. 2020.

Evropska komisija ocenjuje, da je potrebno sprejeti nov strateški okvir EU na področju varnosti in zdravja pri delu, da bi določili skupne cilje in spodbudili države članice ter socialne partnerje k usklajenemu delovanju na različnih ravneh. Kljub doseženemu napredku namreč še vedno obstaja vrsta pomembnih problemov in vprašanja glede zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, ki zahtevajo odločno ukrepanje na ravni EU. Potreba po usklajenem delovanju držav članic je postala še bolj opazna zaradi pandemije.

Sestavni del priprave novega strateškega okvira EU na področju varnosti in zdravja pri delu za obdobje 2021–2027 predvideva posvetovanje s širokim naborov deležnikov, še zlasti s tripartitnim Svetovalnim odborom za varnost in zdravje pri delu (ACSH) in Odborom višjih inšpektorjev za delo (SLIC); upoštevani pa bodo tudi zaključki Sveta EU, ki so bili sprejeli v času romunskega, finskega in hrvaškega predsedstva.

Evropska komisija se je poleg tega odločila za izvedbo posvetovanja o svojem načrtu (t. i. »Roadmap of the Commission's initiative«), v katerem predstavlja cilje iniciative in kako jih namerava doseči. V posvetovanju lahko sodelujete do 26. 11. 2020.

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava