22. svetovni kongres varnosti in zdravja pri delu je prestavljen na prihodnje leto

10.09.2020

Letos bodo na voljo brezplačne virtualne razprave, ki bodo obravnavale COVID-19 ter varnost in zdravje pri delu.

Ker so bili organizatorji zaradi pandemije COVID-19 prisiljeni prestaviti 22. svetovni kongres varnosti in zdravja pri delu (Toronto, 19.-22. september 2021), letos organizirajo virtualne razprave, ki bodo obravnavala COVID-19 ter varnost in zdravje pri delu. Potekale bodo:

-         5. oktobra 2020, 15.00-18.00 in

-         6. oktobra 2020, 14.00-17.00.

V razpravah bodo mednarodno priznani eksperti, med katerimi bodo tudi eksperti Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA), poskušali osvetliti inovacije na delovnem mestu, prihodnost dela in kulturo preventive z vidika pandemije COVID-19.

V okviru prvega zasedanja, ki bo potekalo 5. oktobra 2020, bo tekla razprava o inovacijah, povezanih z obravnavo COVID-19, vključno z vlogo tehnologije, pomembnostjo hitrega odziva pri preprečevanju okužb na delovnem mestu ter ureditvijo nekaterih pravnih in etičnih vprašanj. Sledila bo razprava o tem, na kakšen način se je delovno okolje spremenilo zaradi pandemije, vključno z njenim vplivom na zaposlovanje, organizacijo dela in socialno varnost. Za zaključek bodo panelisti osvetlili vlogo preventivne kulture pri odzivanju na COVID-19 ter pomen dobrega upravljanja in socialnega dialoga. Predstavljeni bodo tudi indikatorji in usposabljanja, ki so na voljo v okviru pobude Vision Zero.

V okviru drugega zasedanja, ki bo 6. oktobra 2020, bodo organizatorji Mednarodnega medijskega festivala za preventivo predstavili projekte, ki so prišli v ožji izbor, pri čemer bodo nagrade podeljene prihodnje leto. Polega tega Mednarodna organizacija dela (ILO) pripravlja razpravo o dostojnem delu iz vidika varnosti in zdravja pri delu v razmerah »nove normalnosti«, medtem ko bo Mednarodna zveza socialnih zavarovanj (ISSA) organizirala forum, na katerem bo tekla razprava o odzivih sistemov socialne varnosti na pandemijo COVID-19 in podobne ekstremne dogodke.

Zagotovljeno bo simultano prevajanje v angleščino, španščino, francoščino in nemščino.

Udeležba na virtualnem dogodku je brezplačna.

Predhodna prijava je obvezna, saj je število mest omejeno.

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava