Objava prostega delovnega mesta izvršnega direktorja/izvršne direktorice EU-OSHA

26.05.2020

Rok za prijave se izteče 19. junija 2020.

Prihodnje leto se izteče mandat dolgoletni izvršni direktorici Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA), dr. Christi Sedlatschek. Agencijo je vodila vse od leta 2011. Pod njenim vodstvom je agencija razvijala vrsto uspešnih raziskovalnih projektov in odmevnih kampanj. Zdravnica, specialistka medicine dela, ki vedno znova opozarja na pomembnost evropske ideje in sodelovanja med državami članicami, tako prihodnje leto zaključuje svojo uspešno poklicno pot.

Evropska komisija je zato v Uradnem listu Evropske unije objavila prosto delovno mesto izvršnega direktorja/izvršne direktorice agencije. Le-ta je njen zakoniti zastopnik/zastopnica, odgovoren za upravljanje in vsakodnevno vodenje agencije, vključno z vsemi finančnimi, upravnimi in kadrovskimi zadevami, ki temeljijo na prenosu teh pooblastil z upravnega odbora.

Od kandidata/kandidatke se pričakuje dinamičnost in izredno vodstvene izkušnje ter izpolnjevanje naslednjih meri:

  • strokovno znanje in izkušnje,
  • komunikacijske/pogajalske spretnosti,
  • prednost predstavljajo izkušnje v večkulturnem okolju ter sposobnost prilagajanja spreminjajočim se političnim prednostnim nalogam na ravni EU.

Prijavijo se lahko državljani Evropske unije z visokošolsko izobrazbo in najmanj 15 leti delovnih izkušenj, od tega najmanj 5 let na visokem vodstvenem položaju.

Rok za prijave se izteče 19. junija 2020.

Izvršno direktorico oziroma izvršnega direktorja bo imenoval Upravni odbor agencije na podlagi ožjega seznama, ki ga bo pripravila Evropska komisija.

Podrobnejše informacije o pogojih in postopkih so razvidne iz objave v Uradnem listu Evropske unije.

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava