Seminar o novih in nastajajočih tveganjih na področju varnosti in zdravja pri delu (Cankarjev dom, 19. september 2019)

21.08.2019

MDDSZ želi s seminarjem spodbuditi širšo razpravo o rabah in zlorabah modernih tehnologij za spremljanje in nadzorovanje delavcev ter delovnega okolja.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti organizira seminar o novih in nastajajočih tveganjih na področju varnosti in zdravja pri delu, na katerem bo tekla razprava o možnostih rabe in zlorabe modernih tehnologij za spremljanje in nadzorovanje delavcev ter delovnega okolja (Cankarjev dom, 19. september 2019). Podrobnosti so razvidne iz programa.

Na seminarju bo gospa dr. Christa Sedlatschek, direktorica Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) predstavila projekt predvidevanja novih in nastajajočih tveganj na področju varnosti in zdravja pri delu

V prej omenjenem projektu sodeluje tudi gospa izr. prof. dr. Phoebe V Moore iz Univerze v Leicestru, strokovnjakinja za politično ekonomijo. Tako je EU-OSHA v začetku meseca julija objavila njen članek »OSH and the future of work: Benefits and risks of artificial intelligence tools in workplaces«. Na seminarju v Ljubljani bo, med drugim, predstavila prve ugotovitve poročila o (zlo)rabah modernih tehnologij za spremljanje in nadzorovanje delavcev ter delovnega okolja, ki ga pripravlja za Evropski parlament.

Gospa Mojca Prelesnik, informacijska pooblaščenka pa bo s pomočjo primerov iz slovenske prakse predstavila varstvo zasebnosti v delovnem okolju.

Zagotovljeno bo simultano tolmačenje.

Prijavite se s pomočjo spletne prijavnice.

Vljudno vabljeni!

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava