Dan kemijske varnosti za osnovnošolce

12.11.2018

380 učencev Osnovne šole Toneta Čufarja, Ljubljana se je seznanilo z osnovami kemijske varnosti pri delu.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavod RS za šolstvo si prizadevata mladim privzgojiti kulturo varnosti že v dobi odraščanja, da bi kasneje varno stopili na poklicno pot. Osnovna šola Toneta Čufarja, Ljubljana izvaja večino pilotnih aktivnosti s področja uvajanja varnosti in zdravja pri delu v vzgojo in izobraževanje. Tako je 2. oktobra 2018 organizirala Dan kemijske varnosti pri delu za osnovnošolce, pri izvedbi katerega so poleg strokovnjakov ministrstva in zavoda sodelovali tudi študentje Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, strokovnjaki Urada RS za kemikalije, kemijski del Ekološkega laboratorija z mobilno enoto (ELME) iz Inštituta Jožef Stefan ter Zavod za varstvo pri delu d.d.

Dan kemijske varnosti pri delu za osnovnošolce je zasnovan na delavnicah, Napo izobraževalnih filmih in dokumentarcu s področja varnosti in zdravja pri delu. Učne pripomočke bo zavod na podlagi te izkušnje nadgradil in jih ponudili drugim slovenskim osnovnim šolam v upanju, da jih bo čim več sprejelo izziv in pripravilo podoben naravoslovni dan ter svoje učence poučilo o tem, kako naj varno ravnajo z nevarnimi snovmi pri delu.

Dan kemijske varnosti pri delu za osnovnošolce je potekal v okviru evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2018-2019: Varno ravnajmo z nevarnimi kemičnimi snovmi za zdrava delovna mesta, ki jo vodi Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA).

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava