Prva mednarodna konferenca »Varna in zdrava delovna mesta v policiji« (Brdo, 29. in 30. maj 2018)

11.07.2018

Objavljene so predstavitve s prve mednarodne konference »Varna in zdrava delovna mesta v policiji« (Brdo, 29. in 30. maj 2018).

MDDSZ je v sodelovanju s Policijo organiziralo konec meseca maja prvo mednarodno konferenco »Varna in zdrava delovna mesta v policiji«, ki je predstavljala nadaljevanje dve-letne kampanje Zdrava delovna mesta za vse generacije. Na Nacionalnem tekmovanju za dobro prakso na področju varnosti in zdravja pri delu 2016-2017, ki je potekalo pod okriljem prej omenjene kampanje, je namreč zmagal primer dobre prakse, ki ga je razvila Policijska uprava Murska Sobota. Slednja je na evropskem tekmovanju prejela pohvalo – istočasno kot Podporna služba Ministrstva za notranje zadeve Republike ?eške. Odločitev o organizaciji prve mednarodne konference o varnosti in zdravja pri delu v policiji je nastala prav na podlagi sodelovanja med Podporno službo Ministrstva za notranje zadeve Republike Češke ter Policijsko upravo Murska Sobota.

Konferenca je bila namenjena razpravi o možnostih za izboljšanje sistema varnosti in zdravja pri delu v policiji, o zdravstvenem stanju zaposlenih v policiji, absentizmu in vračanju na delovno mesto po dolgotrajni bolniški odsotnosti, o vlogi vodstva pri zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu, predstavljeni pa so bili tudi primeri dobre prakse na področju promocije zdravja na delovnem mestu.

Predstavitve so objavljene v poglavju Policija ter druge dejavnosti za vzdrževanje javnega reda in varnosti.

Program

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava