Brezplačno usposabljanje delodajalcev za delo s spletnim orodjem za ocenjevanje tveganja OiRA

25.08.2017

MDDSZ bo 3. oktobra 2017 organiziralo v Murski Soboti brezplačno usposabljanje za delo s spletnim orodjem za ocenjevanje tveganja OiRA.

Ocenjevanje tveganja je pomemben prvi korak pri preprečevanju nezgod pri delu in poklicnih bolezni. Zakon o varnosti in zdravju pri delu zato določa, da so delodajalci dolžni pisno oceniti tveganja, katerim so delavci izpostavljeni ali bi lahko bili izpostavljeni pri delu. Orodje OiRA ta postopek zelo olajša, pri čemer omogoča identifikacijo tveganj, njihovo ocenjevanje ter določitev ukrepov za odpravo ali zmanjšanje tveganj.

Orodje OiRA omogoča mikro in majhnim delodajalcem, da na relativno preprost način ocenijo tveganje v svojem podjetju. Smiselno je, da se ga naučijo uporabljati tudi tisti delodajalci, ki so poverili opravljanje vseh ali posameznih nalog organiziranja in zagotavljanja varnosti pri delu zunanjim strokovnim službam, ki imajo dovoljenje za delo.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti tudi letošnjo jesen nadaljuje z izvajanjem brezplačnih delavnic "Praktično usposabljanje delodajalcev za delo s spletnim orodjem za ocenjevanje tveganja spletno orodje za ocenjevanje tveganja OiRA – Delo v pisarnah". Naslednja delavnica bo potekala v torek, 3. oktobra 2017, v Murski Soboti.

Vabilo
Program
Prijavnica

Nazaj
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava