Kampanja

Evropska kampanja (V)gradimo varno(st) 2004

Letos bo na gradbiščih po vsej Evropi poškodovanih več sto tisoč delavcev, mnogi od njih huje. Več sto pa se jih bo smrtno ponesrečilo.

Kljub prizadevanjem delodajalcev, delavcev in drugih ostaja delo v gradbeništvu eden od najnevarnejših poklicev. Poleg nevarnosti za nezgode pri delu s smrtnim izidom in nevarnosti poškodb pri delu:

  • je število kostno-mišičnih okvar v gradbeništvu veliko večje od povprečja gospodarstva Evropske unije, saj skoraj vsak drugi delavec v tej dejavnosti toži o bolečinah v hrbtu;
  • so gradbeni delavci veliko bolj izpostavljeni nevarnim snovem, vključno z rakotvornimi snovmi, kot je azbest;
  • je za milijone evropskih gradbenih delavcev dejansko mnogo bolj verjetno, da bodo imeli več zdravstvenih težav v zvezi z delom kot delavci v kateri koli drugi dejavnosti.
  • Poleg človeškega trpljenja in bolečine so veliki tudi finančni stroški (izguba časa, stroški zdravljenja), saj znašajo do 8,5 % celotnih stroškov.

    Čas je, da naredimo več!

    V okviru Evropskega tedna varnosti in zdravja pri delu 2004 ne bodo predstavljene samo nevarnosti v gradbeništvu v več kot 30 državah, ampak bodo preverjene in preizkušene tudi praktične rešitve za izboljšanje ravni varnosti in zdravja pri delu v gradbeništvu.

Noga Kampanje
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava