Kampanja

O kampanji

O evropskem tednu varnosti in zdravja pri delu 2005

Prenehajte s tem hrupom 2005 Cilj Evropskega tedna varnosti in zdravja pri delu 2005 je spodbuditi prizadevanja za odpravo oziroma zmanjšanje škodljivega ali prekomernega hrupa, ki so mu izpostavljeni delavci pri delu. Vključuje številne aktivnosti, namenjene širjenju informacij o tveganjih zaradi hrupa pri delu in ukrepih za njihovo odpravo.

Pod okriljem Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu bo izvedeno tudi šesto evropsko tekmovanje za nagrade in priznanja »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2005«. Na njem bodo sodelovali tisti primeri iz prakse, ki bodo zmagali na nacionalnih tekmovanjih v državah članicah EU. Slavnostna podelitev evropskih priznanj bo organizirana konec leta 2005.

Kampanjo bo vodila Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu v sodelovanju z nacionalnimi informacijskimi točkami. Kampanja bo dosegla vrhunec med 24. in 28. oktobrom 2005, ko bodo aktivnosti tekle istočasno v 31-ih evropskih državah.

V Sloveniji bo kampanjo vodilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve skupaj z Nacionalno mrežo za sodelovanje z Evropsko agencijo za varnost in zdravje pri delu, ki deluje pri ministrstvu ter v katero so vključeni vladni predstavniki, predstavniki socialnih partnerjev ter strokovne javnosti.

Noga Kampanje
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava