Kampanja

Evropska kampanja Prenehajte s tem hrupom 2005

Skoraj vsak četrti zaposleni v EU je izpostavljen tako visokim stalnim ravnem hrupa pri delu, da mora vsaj polovico delovnega časa govoriti glasneje, da ga lahko drugi slišijo. Le majhna neprijetnost? Ne, če pripelje do gluhosti, tinitusa in drugih težav …

Po mnenju strokovnjakov Svetovne zdravstvene organizacije je okvara sluha zaradi hrupa najpogostejša neozdravljiva poklicna bolezen.

Hrupna delovna mesta se pogosto obravnavajo kot nujno zlo. Ker posledice hrupa niso takoj opazne, se zmanjševanje oziroma odpravljanje hrupa ne uvršča med prednostne naloge. Dejstvo je, da ima hrup lahko pogubne posledice za naše zdravje. Ne vpliva namreč zgolj na delavce v jeklarnah ali na gradbiščih, temveč tudi na milijone ljudi, ki so zaposleni v storitvenem sektorju − v izobraževanju, razvedrilnih dejavnostih in klicnih centrih. Lahko povzroči nezgode, prispeva k stresu in skupaj z drugimi nevarnostmi na delovnem mestu povzroča težave z zdravjem. Skrajni čas je, da se skupaj z evropsko direktivo o hrupu, ki bo v vseh državah članicah stopila v veljavo do februarja 2006, sprejmejo odločnejši ukrepi za odpravo oziroma zmanjšanje škodljivega ali motečega vpliva hrupa, ki so mu izpostavljeni delavci pri delu.

Prenehajte s tem hrupom!

Sodelujte v Evropskem tednu varnosti in zdravja pri delu 2005!

Noga Kampanje
Iskanje po strani

Prijavite se na obveščanjePrijava