MDDSZ Varnost v gradbeništvu

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Domov arrow Prometne poti - nevarna območja

Prometne poti - nevarna območja Natisni

Prometne poti, vključno s stopnicami, pritrjenimi lestvami in nakladalnimi mesti ter rampami morajo biti tako načrtovane in razmeščene (in z možnostjo prestavitve), da se zagotovi preprost, varen in primeren dostop na način, ki delavce, ki delajo v bližini teh prometnih poti, ne izpostavlja nevarnostim.

gradbeniki-nevarne-poti.jpg

Če se na prometnih poteh uporabljajo prevozna sredstva, je potrebno za druge uporabnike na gradbišču zagotoviti dovolj prostora za njihovo gibanje ali jih ločiti z ograjo.

Poti morajo biti jasno označene, redno pregledane in pravilno vzdrževane.

Med prometnimi potmi za vozila in vrati, vhodi, prehodi za pešce, hodniki in stopnišči je potrebno zagotoviti dovolj prostora.

Transportne poti, stopnice, prehodne rampe in lestve morajo biti načrtovane, locirane in izvedene tako, da zagotavljajo varen prehod ali prevoz ter da promet po njih ne ogroža delavcev, ki delajo na deloviščih v neposredni bližini.

Površina, namenjena vozilom, in površina, namenjena prehodu pešcev, morata biti razmaknjeni ali ločeni z ograjo.

 

Dobrodošli

Namen spletne strani je tako delodajalcem kot delavcem, ki delajo na področju gradbeništva, približati eno najpomembnejših orodij zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, in sicer ocenjevanje tveganja.

 

Ocena tveganja

Predstavitev postopka za enostavno ocenjevanje tveganja za varnost in zdravje pri delu na gradbišču.

 

Dobro je vedeti

Najpogostejše nevarnosti in tveganja pri delu na gradbiščih.