MDDSZ Varnost v gostinstvu

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Domov arrow Delovne razmere

Delovne razmere Natisni

Delo v dejavnosti hotelirstva in gostinstva je raznoliko, vendar pa se literatura na področju varnosti in zdravja pri delu osredotoča na tveganja pri delu v kuhinjah ter v manjšem obsegu pri strežbi. Podporne dejavnosti, kot so čiščenje in dobava blaga, so v znanstvenih poročilih redko predstavljene. Delavci se srečujejo tudi s fizičnimi in psihosocialnimi tveganji, vključno s socialno ogroženostjo ter dolgim delovnikom.

Za to dejavnost so značilne netipične oblike zaposlitev in delovnih razmer, kar se odraža v delovnem času in vrsti pogodb o zaposlitvi. Na splošno zahteva ta dejavnost več prilagodljivosti glede delovnih razmer in delovnega časa. Med letoma 1995 in 2000 so se delovne razmere opazno poslabšale. Slednje še zlasti velja za psihosocialna tveganja, ergonomske razmere, zahtevnost delovnega mesta, delovni čas in samostojnost na delovnem mestu.

Stanje v dejavnosti hotelirstva in gostinstva se hitro spreminja, kar je posledica uvajanja novih tehnologij in spreminjanja zahtev, ki jih imajo stranke. Za temi spremembami se skrivajo številni in raznoliki dejavniki, na primer družbene spremembe, kot so spremenjena gospodinjstva in različne vloge posameznika, demografske spremembe, kot je staranje prebivalstva, ter gospodarske spremembe, kot so združitve, prestrukturiranje in večja svoboda gibanja delavcev in sredstev.

 

Dobrodošli

Namen spletne strani je tako delodajalcem kot delavcem v dejavnosti približati eno najpomembnejših orodij zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, in sicer ocenjevanje tveganja.

 

Tveganja v dejavnosti

Najpomembnejša tveganja povezana z delom v dejavnosti in njihovo preprečevanje.

 

Ocena tveganja

Predstavitev postopka, s katerim ovrednotimo tveganje za varnost in zdravje delavcev na delovnem mestu.