korak – prepoznavanje nevarnosti in ogroženih oseb
Na delovnem mestu poiščite vse, kar bi lahko povzročilo poškodbo, in ugotovite, kateri delavci bi lahko bili izpostavljeni nevarnostim.
korak – ocenjevanje in prednostno razvrščanje tveganj
Ocenite tveganja (njihovo resnost, verjetnost itd.) in jih razvrstite po pomembnosti. Bistveno je, da ukrepe za odpravljanje ali preprečevanje tveganj razvrstite po prednostnem vrstnem redu.
korak – odločitev o preventivnem ukrepanju
Opredelite ustrezne ukrepe za odpravljanje ali obvladovanje tveganj.
korak – ukrepanje
Opredelite načrt prednostnih preventivnih in varnostnih ukrepov in pričnite z njihovim uvajanjem (najverjetneje vseh težav ni mogoče odpraviti takoj). Določite, kdo bo kaj storil in kdaj, do kdaj mora biti naloga opravljena, ter zagotovite sredstva za izvajanje ukrepov.
korak – spremljanje in posodabljanje
Oceno tveganja je treba redno posodabljati in na ta način zagotavljati njeno ažurnost. Posodobiti jo je treba ob vsaki pomembni spremembi v organizaciji ali zaradi rezultatov preiskave nezgode pri delu ali nevarnega pojava.
Oceno tveganja je potrebno izdelati za vsako delovno mesto po predlogi za oceno tveganja!
Dobrodošli
Namen spletne strani je tako delodajalcem kot delavcem v dejavnosti približati eno najpomembnejših orodij zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, in sicer ocenjevanje tveganja.
Dejavnost hotelirstva in gostinstva
Predstavitev dejavnosti gostinstva in hotelirstva.
Tveganja v dejavnosti
Najpomembnejša tveganja povezana z delom v dejavnosti in njihovo preprečevanje.